Mozaik Med

Sportegyesület

Csatlakozzon Ön is!

Mozaik Med Sportegyesület

 

Sportegyesületünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy hatékony közösséget formáljunk a magyarországi, elsősorban a kelet-magyarországi szabadidős tevékenységként futást űzők, vagy űzni vágyók seregből. Alapítói gyermekkoruk óta sportolnak és életfilozófiájuk, hogy a sport szerves része, alapja a kiegyensúlyozott életnek. 

Miért a futás?

Bármilyen sportot is válasszon az ember szenvedélyének, biztosan állíthatjuk, hogy mindegyik kiegészítő részét képezi a futás. Számos tudományos közlemény született arról, hogy a megfelelő technikával kivitelezett  rendszeres futás pozitív hatással van az ember anyagcseréjére, ez által a testi és szellemi jóléthez járul hozzá. Növeli az állóképességet és a koncentrálóképességet, így vitán felüli laikusok számára is, hogy gyakorlatilag minden téren szükségünk van ezekre a jótékony hatásokra, mind sportolóként, mind hétköznapi emberként.

Az elmúlt évtizedben azt tapasztaltuk, hogy a futás népszerűsége drasztikusan emelkedik, annak minden poitív és negatív hatásával. Sajnos, mint minden mozgásforma, a futás is sérüléshez vezethet. Rengetegen tanácstalanul kezdenek hozzá a futáshoz. Internetről, ismerősöktől begyűjtött féligazságok alapján kezdenek el vásárolni futócipőt, ruhát és kezdenek neki a futásnak többnyire segítség nélkül. Mindenbizonnyal a népszerűség egyik jelentős faktora lehet az, hogy egy bizonyos szintig látványos fejlődéssel, komolyabb sérülés nélkül ez egy működő stratégia lehet.

Prevenció.

Filozófiánk egyik alappillére a prevenció. Egyesületünkkel úgy kívánunk futóközösségként működni, hogy az érdeklődők biztonsággal tudjanak hova fordulni. Egy helyen szerepelnek a futók, az edzők, orvosok, gyógytornászok minden aktuális információval együtt. Így mintegy Mozaik Med protokollt létrehozva arra, hogy szerintünk milyen az egészséges futás: mi kell a kezdéshez, mi kell a fenntartáshoz, mi kell a fejlődéshez és szükség szerint mi kell ahhoz, hogy valaki versenyzői szintre jusson sérülés nélkül.

Csapatmunka.

Ennek érdekében futásokat szervezünk heti rendszerességgel, melyek előre meghatározott séma alapján az egyének képességeinek megfelelően több csoportra osztva vannak vezényelve. Online felületet biztosítunk futóinknak, ahol a kérdéseire mindenki választ kaphat. Hisszük, hogy egy csapat részeként sokkal hatékonyabb fejlődni, még akkor is, ha a futás egy önző sportnak tűnhet. Közös célok, célversenyek meghatározásával, az egészséges csapat- és csapaton belüli versenyszerellem kialakulásával sokkal izgalmasabb futni, mint egyedül. 

Egyesületünk különböző sávokat határoz meg annak megfelelően ki mennyire akar hatékonyat részese lenni közösségünknek. Sávtól függően biztosítunk futóversenyeken való nevezési díjat, vagy annak egy részét, utaztatást, sportruházatot, frissítőket. 

Hosszútávú céljuk, hogy a Mozaik Med Közösség, melynek hátterét a MMSE képzi, egy országos szabadidős futóközösség legyen és bárhova menjen az ember be tudjon csatlakozni egy jó kis Mozaik Med futásra, ezt akár előre megbeszélve a sporttársakkal. És természetesen a főcélunk az, hogy jelentősen javítsunk Magyarország egészségi állapotán a futás népszerűsítésével, annak hatékony kivitelezésével. 

 

Dr. Illésy Lóránt
alapító tag
Mozaik Med Sportegyesület