Mozaik Med

Hírek

A fővárosi éjszakában futottak a versenyzőink

Az elmúlt hétvégén a sportegyesületünk és a közösségünk tagjai is útra keltek, hogy a budapesti éjszakában versenyezzenek. Manapság már az éjszakai/esti versenyek is egyre jobban a köztudatba kerülnek és egyre népszerűbbé válnak. Az ország legnagyobb éjszakai futására 2019.08.03-án került sor Budapesten. Versenyzőink sorra döntötték meg az egyéni rekordjaikat és mindenki a nagyszerű hangulatról és szervezésről beszélt. A versenyzőink közös utazását a Csősz-Platán Cégcsoport biztosította, amit ezúton is köszönünk.

Az alábbiakban versenybeszámolókat olvashatnak:

Sipos Ádám beszámolója a Generali Night Run Budapestről

Fantasztikus hangulatú és szervezésű versenyen vagyunk túl, amelyen 6000 versenyző állt rajthoz. Számos MM csapattag indult el azzal a céllal, hogy a fővárosunk éjszakai fényeiben futhasson egy jót. Résztvevők a csapatból: Nagy Enikő és párja, Zsolt; Bogdány Szilvia; Domokos Andi; Siposné Kis Renáta és férje Gábor; Vincze Enikő; Sántha-Szűcs Margó; Harsányi Zsuzsanna; Gyurcsány Gábor; Dráviczki Sándor Tanár Úr; Dráviczki Sándor Jr., File Adrián; Siposné Nagy Katalin, valamint jómagam. A szervezők 6km/9km/21km-es futamokkal biztosítottak egyedülálló élményt az indulóknak.

Nagyjából este fél 7 magasságában érkeztünk meg a helyszínre a Várkert Bazárba, ahol még sikerült a parkolóházban letennünk a kocsit, ahol akkor még bőven volt hely. Habár a szervezők egész héten arra bíztattak, hogy vegyük fel hétközben a rajtcsomagjainkat, semmi gondunk nem volt a verseny előtti felvétellel, minden simán, gyorsan ment, talán egy percig nem álltunk sorban. Ezután felderítettük a terepet: kávéztunk, sétáltunk, vásárolgattunk a célegyenesben felállított sátrakban. Rengeteg fotót lőttünk és élveztük az elénk táruló csodás dunai panorámát. Az óránkra pillantva egymásra néztünk: „Mindjárt 9 óra!!!” Ideje átöltözni.

Magunkra öltöttük a versenyszerkót, bemelegítés és hengerezés után összefutottunk a csapat egy részével egy kép erejéig. És már következett is a rajtzóna feltöltése. Gyorsan pörgött az idő. A 9km-es rajt 22 órakor volt, míg a félmaratonisták 22 óra 40 perckor rajtoltak a Budai alsó rakpartról. A rajtzónákat egyénileg választotta ki mindenki a saját magának megálmodott tempó szerint, nem pedig egy előre beírt célidő szolgáltatta a differenciálás alapját. Ez szerintem mindenképpen jó választás volt a szervezők részéről.

Mindenki hatalmasat suhant az éjszakában. Záporoztak az egyéni legjobb idők. Reni élete eddigi legjobbját futotta (a női mezőnyben a 13.lett 9km-en) És hol van még a vége?! A fiúknál Adrián lett az este legjobbja (10.helyen ért célba 9km-en). Vincze Enikő szuper időt futott 1:51-el. A feleségem Kata közel 4 percet javított egyéni legjobbján.

És akkor magáról a versenyről: A 9km-es táv egy körből állt, a félmaraton egy 12km-es és egy 9km-es körből. Mindkét táv a Budai alsó rakpartról indult a Várkert Bazár alól, majd egy kb. 2km-es szakasz végig a rakparton, majd jött a visszafordító és vissza majdnem ugyanannyi. A gyorsabbak itt már integethettek a mezőny másik részének, míg a hátulról indulók bíztathatták a mezőny elejét, akik már visszafelé jöttek. Nagyon jól esett a „Hajrá Ákos” Nagy Enikőtől, mert tudtam, hogy nekem szól…smiley Innen fel a várba, majd le a várból, és következett is az első frissítő pont kb. 6km után. A frissítőponton víz, iso, magnézium és energiazselé várta a versenyzőket a Biotech jóvoltából. Majd az alagúton át lefelé át a Lánchídon a pesti oldalra, ott a parkban egy kis kör és vissza a hídon a célterület felé. A második frissítőpont a kb. 12km-nél volt a megszokott frissítőkkel, majd újra végig a rakparton és a visszafordító után megint vissza. És akkor újra hegymászás, bár Belus Tomi ezt nem biztos, hogy hegynek nevezné. laugh A harmadik frissítőpont nagyon jókor jött a hegy második megmászása utáni lefelé menet végén kb. 18km után. A szerencsésebbeket itt pálinkával is kínálták, bár nem fogadtam el. „Még vezetek” Válaszoltam gyorsan. Majd újra át a Lánchídon, park és vissza. Egy balos kanyar és máris célegyenes. Nagyon örültem neki, mert a kétszeri alagúton való áthaladás miatt, ahol nem volt vétel, a végén már nem néztem az órám, hogy mennyi lehet hátra. Nem szerettem volna azzal szembesülni, hogy az óra szerint már csak fél kili, de a valóságban még mindig van egy.  Szóval nem néztem az órát, de a cél már nagyon közel volt így rákapcsoltam. A célvonalnál már hallottam a feleségem hangját és szurkolását, ami erőt adott az utolsó méterekre. Verseny előtt azt gondoltam, ha 1:40 alatt leszek az már jó. Az időm 1:35:05 lett végül, amivel nagyon elégedett vagyok.

A verseny után azokkal a csapattársakkal, akikkel beszéltem, mindenkinek nagyon jó élményt jelentett ez a rendezvény, mind a hangulatában, mind a szervezésében exkluzív volt. A zárt pálya az éjszakai fényekben, valamint, ha jól tudom, akkor a Lánchíd is először szerepelt az útvonalban. Az időjárás tökéletes volt. A nagy meleget nem szeretem, úgyhogy a 20 fok körüli hőmérséklet ideális futóidő. Így az, hogy későn futottunk, az számomra nem okozott megterhelést. Mindenképpen jobb volt így este futni, mint mondjuk délelőtt 9-11-ig a felforrósodott aszfalton.

Én hiszek a sorsban, és úgy gondolom, ha bizonyos embereknek találkozniuk kell, akkor találkozni is fognak. De vajon hány évnek kellett volna eltelnie ahhoz, hogy azokkal a futótársakkal találkozzak, akikkel itt ismerkedtem meg a Mozaik Med Közösségben, ha nincs az MM? 1-2? 3-5-10? Szóval hatalmas köszönet Ricsinek és Lórinak, akik megálmodták és létrehozták ezt a szuper közösséget, amely társak nélkül biztosan nem tartanék itt, ahol tartok!

És köszönöm, köszönjük Tibi az áldozatos munkádat és energiádat, amelyet nélkül nem lehetnénk itt, ilyen eredményeket elérve!!!

Személy szerint nekem az első Night Run-om volt, de biztosan nem az utolsó!

Siposné Kiss Renáta beszámolója a Generali Night Run Budapestről

Az egyik legnagyobb versenyélmény volt számomra ez kis budapesti éjszakai futás. A versenyközpont helyszíne tökéletes választás volt. A Várkert Bazár, a főváros ékszerdoboza, ahol a rajtcsomag felvétele és a rajt közötti időt is nagyon jól el lehetett tölteni, a csodálatos látkép lenyűgöző volt. Úgy indultam neki a versenynek, hogy nem akarok gyorsan futni, mert ezt a látványt ki kell élvezni. 10 órakor elrajtoltunk és fogalmam sincs pontosan mi, de valószínű a hangulat, a látvány annyira magával ragadott, hogy azon vettem észre magam, hogy megelőzöm az 5 perces iramfutókat iszonyatosan élvezem a versenyt és egyáltalán nem megerőltető futni. A várhoz való felfutásban biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat segített a múlt heti tokaji hegyre való felfutás, mert az is könnyedén ment…leérve a várból egy másik élmény fogadott, az alagút végén egy zenekar fokozta a hangulatot, legszívesebben kiabáltam volna a dobpörgéssel, de nem pazaroltam az energiámat. Még át a láchídon és vissza a célig, tudtam hogy elől vagyok, mert az 5 perces iramfutók nem értek utol. És igen életem eddigi legjobbját futottam! 43 perc alatt, 4:46-os átlagtempóval nyomtam le a 9 km-t és lettem abszolút női kategóriában a 13. Nagyon boldog voltam és hálás vagyok, hogy ehhez a közösséghez tartozok és folyamatosan fejlődök!

Köszönjük a versenybeszámolókat és gratulálunk minden egyes versenyzőnek!

Ha Ön is szeretne a közösségünk aktív tagja lenni csatlakozzon a közösségi futásainkhoz, ha pedig többet szeretne magából kihozni, akkor jöjjön és vegyen részt a hivatalos edzéseinken vagy vegye igénybe a csomagajánlatainkat!

https://mozaikmed.hu/szolgaltatasok-futoedzesek

Bízza ránk egészségét!

Valu Tibor

Mozaik Med Team futóedző - Nyíregyháza


Megosztás

Legutóbbi bejegyzéseink