Mozaik Med

Hírek

Félmaratont futottunk! – siófoki kiruccanásunk története

Múlt szombaton a Mozaik Med csapatának 5 tagja is részt vett a 15. K&H mozdulj! Balaton maraton- és félmaraton versenyen, mégpedig a szombati egyéni félmaraton versenyszámban. Hogy honnan jött az ötlet, hogy november végén elutazzunk Siófokig egy „kis” futásért? Partnerünk, a Csősz-Platán Cégcsoport felajánlásából az utazást egy kisbusszal tudtuk biztosítani érdeklődő közösségi futóinknak. Ezúton is köszönjük nekik a nagylelkű felajánlást!

November 24-én hajnalban tehát 2 nyíregyházi és 3 debreceni Mozaik-futó (köztük én, a Mozaik Med debreceni futóedzője) kelt útra, hogy a Balaton-parton megküzdjön az elemekkel: esős, szeles időt, kb. 6 fokot mondtak aznapra.

A rajt 12:30-kor volt, addig hamar eltelt az idő: utazás, rajtszámfelvétel, a helyszín feltérképezése, de szerencsére belefért még egy jó (dupla)kávé! Utána gyors csapatfotó, futás utáni találkozási pont megbeszélése történt, és mentünk is melegíteni.

Márti (Oláh Márta) első félmaratonjára érkezett a versenyre. Ennek megfelelően óvatos tempót jelölt meg a nevezésnél és az 5-ös rajtzónából indult. Szuperül tudta tartani a tervezett iramot, így sikerült megvalósítania célját, a 2 órán belüli félmaratont! 1:58:14-es nettó idővel ért célba, és büszkén viselte a befutóérmét a verseny után.

  

Enci (Vincze Enikő) és Ildi (Paksai Ildikó) már több maratonnal és félmaratonnal a lábukban érkeztek a versenyre: ennek megfelelően jó tanácsokkal látták el Mártit és engem, az első bálozókat. Nekik is jól sikerült a futás: Enci 1:52:28-at, Ildi 1:52:54-et futott.

Mi, Adriánnal (File Adrián), az első rajtzónából vágtunk neki a versenynek, mivel másfél órán belüli célidőt jelöltünk meg a nevezésnél. Kb. 8 km-t együtt is futottunk le, jó volt, hogy tudtuk segíteni egymást. Adrián célja egyértelmű volt: 1:30-on belül teljesíteni a távot, ami nagy lépés ahhoz képest, hogy májusban még 1:37 volt kitűzve neki. Ez hagyján, de sikerült is teljesítenie! 1:29:53-nál állt meg az óra (amihez egy elég combos sprintre volt szükség a célegyenesben).

  

Az én eredményem 1:26:49 lett. Elégedett vagyok, de persze a felkészülés során volt, amikor jobb időről ábrándoztam! Mindenesetre örülök, mert jól ment a futás, tetszett a pálya, a hangulat, és egy női 2. helyet is sikerült bezsebelnem!

Összességében nagyon szuper napunk volt: jó kis társaság jött össze, örülök, hogy mindkét városból, Debrecenből és Nyíregyházáról is voltak Mozaik-futók, így volt alkalmunk ismerkedni kicsit! Az esőt végül megúsztuk, pedig délelőtt és délután is volt zuhé. A pálya személy szerint nekem nagyon tetszett: 2 körös verseny, jó vonalvezetés, sík pálya, sok szurkoló! Hazaindulás előtt egy hangulatos étteremben még megjutalmaztuk magunkat, majd kellemesen fáradtan célba vettük a keleti végeket.

Úgy tűnik, a Mozaik Med közösséghez megéri tartozni, hiszen nagyon jó (siker)élményekkel, új kapcsolatokkal gazdagodunk! Bízunk benne, hogy közösségünk tagjainak több ilyen lehetőséget is tudunk majd biztosítani, és minél több futóeseményen fogunk együtt részt venni a jövőben. Addig is találkozzunk az edzéseken!

Detti (Dr. Aradi Bernadett), Mozaik Med futóedző


Megosztás