Mozaik Med

Hírek

Futónagykövet, Debrecen - Rácz Tamás

 

 

 

 

 

 

Sziasztok, Rácz Tamás vagyok. Korábban Újfehértón éltem, azonban munkám miatt párommal úgy döntöttünk, hogy Debrecen költözünk. Sport múltamban inkább a labdarúgás játszott szerepet, kezdetben csak iskolai bajnokságban szerepeltem, később pedig már az Újfehértói Sport Egyesületben játszottam. A megyei bajnokságban ifjúsági bajnok és ifjúsági második helyzet csapattagja voltam. Sajnos ennek idő előtt vége lett, egy közlekedési baleset miatt a focit abba kellett, hagynom mivel a sérülésből kifolyólag nem tudtam edzésekre járni.

De szerencsére kisebb pihenő után éreztem, hogy hiányzik a sport, csak már focizni nem tértem vissza, viszont a labdarúgás továbbra is foglalkoztatott és úgy döntöttem 2012-ben, hogy leteszem a játékvezetői vizsgát.

 A játékvezetés is komoly fizikai felkészültséget igényel, ezért elkezdtem a központi edzésekre járni, ahol korábbi edzőnk Nagy Gábor megszerette velem a futást! A futással komolyabban ettől az időponttól kezdtem el foglalkozni! Emlékszem mikor, az első edzésemen nehezen tudtam tartani a többiek által diktál tempót. Nem volt egyszerű feldolgozni, azt hogy a sor végén voltam, feljebb akartam jutni. Szerencsémre az Edzőm támogatott és bíztatott, hogy rövid időn belül az élbolyban leszek. Mai napig is aktívan működök Nagypályás és Futsal mérkőzéseken, amiken alapkövetelmény a megfelelő fizikai felkészültség! Eleinte csak a testedzés miatt futottam, de látva a fejlődésemet belelkesedtem, bele szerettem ebbe az érzésbe és egyre többet akartam kihozni magamból!

2018-ban Valu Tibor játékvezető kollégám meghívására csatlakoztam a Mozaik Med Közösséghez. Augusztusban, amikor hazatértünk az akkori nyaralásunkból első adandó szerdai napon el is mentem a debreceni futásra. A hangulat és a csapatszellem, ami ott fogadott az megfogott és elhatároztam, hogy amikor tehetem, ott leszek az edzéseken! A szerdai programokkal találtam egy kiváló lehetőséget a további fejlődésre! A Mozaik Med csapat segített abban, hogy edzettebb és céltudatosabb legyek a futásban. Az első alkalommal is mindenki nagyon kedves és segítőkész volt velem, ami a mai világban nem alapvető sajnos.

Sporteredményeim szempontjából büszkeséggel tölt el a labdarúgásban elért korábbi bajnoki első és második helyezés. Futás szempontjából pedig az Extrém Trail versenyein való részvétel és verseny távok sikeres és sérülésmentes teljesítése!

Óriási megtiszteltetés, hogy futó nagykövet lettem, de természetesen egyben felelősség is hogy folyamatosan fejlődő közösséget is képviselek! Ennek a feladatnak is igyekszem úgy neki állni, mint a mindennapi munkámnak és a mérkőzéseknek: tisztelettel, alázattal és becsületesen. Ha időm engedi, akkor igyekszem megfelelő szakirodalmakkal fejleszteni és képezni magamat, hogy még jobban megfeleljek a rám váró feladatoknak!

Most lehetőséget kaptam arra, hogy ezt az érzést, amit a futásban megtaláltam másoknak is átadjam. A mai virtuális világban is megakarom mutatni, hogy nem csak a számítógép előtt lehet társaságra találni és tartalmas időt eltölteni, hanem akit csak lehet buzdítani szeretnék arra, hogy csatlakozzon és tagja legyen ennek a remek közösségnek!

Egy életmódváltás előtt állónak azt a tanácsot adnám elsőnek, hogy ne féljen a változtatástól, merjen belekezdeni az újításba. Tűzze ki a számára elérhető, fontos célt és próbáljon megtenni mindent ennek érdekében. Ha eleinte kudarc érné őt akkor se adja fel, hanem csinálja tovább! Buzdítanám a folytatásra és igyekeznék fenntartani a motivációját! Tisztában vagyok azzal a ténnyel, hogy sajnos a kitartás az, ami erejét veszti a kezdeteknél az emberekben, mert sokan azonnali eredményeket várnak.  Éreztetni akarom velük, hogy mi támogatjuk Őket, senkit nem hagyunk magára és kísérni akarjuk céljaik elérésének útjába.

 

Rácz Tamás
futónagykövet
Mozaik Med Sportegyesület


Megosztás

Legutóbbi bejegyzéseink