Mozaik Med

Hírek

Futónagykövet, Nyíregyháza - Sztányi Ildikó

Sztányi Ildikó futónagykövetünkkel készült bemutatkozó interjú. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Rövid személyes bemutatkozás, sportmúlt említésével

Sztányi Ildikó vagyok, 18 éves koromig Újfehértón laktam a szüleimmel és a testvéremmel, azóta itt Nyíregyházán élek a párommal. Már a gimnáziumi évek alatt elkezdtem sportolni, futni. Ez indított el választott szakmám felé is. Matematika-testnevelés szakos középiskolai tanár vagyok, jelenlegi munkahelyem a Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, ahol már 7. éve testnevelőként dolgozom. Hobbim részben a szakmám, imádok futni, de emellett nagyon szeretek olvasni. Fontos számomra a család és a barátok.

  1. Miért kezdtél el futni? Hogyan emlékszel vissza az első futóedzéseidre?

14 évesen kezdtem el futni a testnevelő tanárom bíztatására, az ezt követő 4 évben heti 2-3 alkalommal jártam futóedzésekre. A legelső alkalomra pozitív élményként gondolok vissza, már akkor meghatározó volt a sporttársaim és az osztálytársaim hatása. Jól éreztük magunkat együtt, nem éreztük az elvárásokat, mégis teljesíteni tudtunk. Mindannyiunknak fontos volt a testnevelőnk motiváló személye, hála neki, mélyen belénk ívódott a testmozgás iránti igény.

  1. Mióta futsz a Mozaik Med csapattal? Miben segített neked ez a Közösség?

Emlékeim szerint 2018. augusztus végén csatlakoztam a Mozaik Med Közösségi Futásához. Sok, nagyon kedves futóismerősöm, futótársam lett, igazi motivációt jelent számomra ez a csapat. Közös a szellem, és mind lelkileg, mind fizikai szinten húzóerők vagyunk egymásnak. Sokat jelent az is, hogy szakmai és orvosi segítséget is kaphatunk a fejlődésünk vagy épp a sérülésből való felépülésünkhöz.

  1. Melyik sporteredménye(i)dre vagy a legbüszkébb?

Talán az idei (2019-es) Tihanyi Félmaraton eredményem áll a legközelebb a szívemhez, mert több hónapos térdprobléma és sportrehabilitáció után egyéni csúcsot sikerült döntenem úgy, hogy a verseny minden pillanatát élveztem.

  1. Futónagykövet lettél, milyen új kihívásokat vársz? Felelősség vagy megtiszteltetés?

Mindkettő. Nagy megtiszteltetés ez számomra a vezetőség részéről, ugyanakkor természetesen felelősség is, mert a hozzáállásunkkal, a példáinkkal és a tevékenységünkkel hatunk a környezetünkre, a társainkra, a futótársainkra is, és lehet, hogy egy aprónak tűnő megnyilvánulás más irányba viszi az életünket. Azt szeretném, hogy ez az irány pozitív legyen mindannyiunk számára.

  1. Milyen (közeli és távoli) futócéljaid vannak?

Szeretném, ha a félmaratoni időmön javítani tudnék. Egy kicsit távolabbi cél a maratoni táv teljesítése.

  1. Milyen tanácsot adnál egy életmódváltónak, aki első futóedzésére készül?

„Lassan járj, tovább érsz!” A fokozatosságra és a kitartásra hívnám fel elsősorban a figyelmet, és arra, hogy merítsen Közösség erejéből.


Megosztás

Legutóbbi bejegyzéseink