Mozaik Med

Hírek

Intervall edzés a nyíregyházi futáson!

11. alkalommal került megrendezésre Nyíregyházán, a Mozaik Med Közösségi Futás. Ezen eseményen is szép számmal gyülekeztek a futók 17:45-től az Erdei Tornapályánál. Sokan térnek vissza hétről hétre a futásunkra, ami pozitív visszajelzés számunkra is, hogy jó úton járunk a Mozaik Med egyik célkitűzése felé, hogy egy olyan futóközösséget hozzunk létre Nyíregyházán, ahova öröm tartozni. Külön öröm, hogy a sok ismerős futó mellett minden alkalommal találkozunk új sportolókkal is.

A melegítéseket próbáljuk változatossá tenni, mindig más módszerekkel készítjük fel a szervezetünket az edzés fő részére. Többek között gimnasztikai, futóiskolai és dinamikus nyújtó hatású gyakorlatokból szeretünk válogatni. A jelenlévők 4 csoport közül választhatták ki az edzettségi állapotuknak megfelelő csoportot, akik együtt győzhették le a napi futóadagokat. A rekreációs csoport feladata lassú séta - gyors séta – kocogás váltakozása 200 méterenként, melyet már 4 kilométeren keresztül sikerül tartani. Érdekesség, hogy ez a táv a közös munkánk kezdetén, még a fele mennyiség sem volt egyeseknek. A kezdő csoport 6,3 kilométert futott összesen, melybe 3 kilométer intervallozást tettünk a kellemes elfáradás és a fejlődés céljából, így a másfél perces kocogásokat 20 másodperces sprintekkel tették változatosabbá.  A haladók Sóstón végezték az edzés fő programját, ahol a festői táj környezetében pörgettük a szakaszokat.  A tavat 4 szakaszra osztottuk és közel 250 méter kocogás - sprint távok váltották egymást, a középhaladóknak 3, a haladóknak 5 körön (1 kör – 1 km) keresztül. Összesen 9,5 valamint 11,5 kilométert futottak a haladók. Egy nagyon kemény és fárasztó állóképesség fejlesztő edzésen vagyunk túl a fülledt, párás meleg időben.  

Reméljük mindenki jól érezte magát, és a hétvégén Ironmant teljesítő ifjaknak is kellemes hangolódás volt ez az edzés. Ha szeretnél igazán jó futóközösséghez tartozni és velünk együtt futni, akkor tarts velünk a jövőhéten is!

Ha további Mozaik Med futóedzéseken szeretnél részt venni vagy csak online edzéstervezésre van szükséged, keress minket bizalommal! Nyíregyházán szerdán és péntekenként hivatalos futóedző vezetésével, kisebb létszámú csapatban fejlesztheted a futótechnikádat és készülhetsz céljaidnak megfelelő edzéstervek alapján. A részletesebb leírást itt olvashatod https://www.mozaikmed.hu/szolgaltatasaink-futasfejlesztes További információk és jelentkezés a Mozaik Med Facebook oldalunkon keresztül https://www.facebook.com/mozaikmed/  

Mozaik Med Team


Megosztás