Mozaik Med

Hírek

Szintet ugranak a rendszeres résztvevők!

Túl vagyunk a 13. Mozaik Med Közösségi Futáson Nyíregyházán. A rettentő hőség ellenére is sokan összegyűltünk az Erdei Tornapályánál. Változatos célokkal látogatnak el a futásainkra a sportolni vágyók.

Van, aki egészségmegőrzés céljából, van aki most kezdi a futást és a kezdő futók kihívásaihoz szeretne egy kis mankót kapni, de a legtöbb résztvevő különböző típusú és távú futóversenyekre készül fel velünk. Nagyon sokan csoportot váltottak, mióta járnak a közösségi futásainkra. A kezdőből a középhaladóba és mára a legtöbben a középhaladóból a haladó csoportba.

Az edzés kicsit rendhagyóan kezdődött. A hétfői közösségi futások aktív résztvevője, Somogyi Zsolt Ironman tartott motiváló élménybeszámolót a másfél hete megrendezett nagyatádi Extrememan hosszútávú triatlonversenyéről, ahol újra sikerült legyőznie a 3,8 km úszást, majd 180 km bringázást és végül 42 km futást, azaz a maratont. Leírni is hosszú, teljesíteni pedig kőkemény munka! Minden elismerésünk, gratulálunk Zsolti!  

Majd Benkő Róbert ismertette röviden a 2018.09.22-én Tokajban megrendezésre kerülő III. Extreme Trail Akadályversenyt. Partnerkapcsolatunk által, azon Mozaik Med futók akik legalább 5 alkalommal részt vettek a közösségi futásainkon 20% kedvezményt kapnak a nevezés árából, míg a hivatalos tagjaink közül többen ingyenes vehetnek részt rajta! 

 A bemelegítés és a levezetést minden futó közösen végzi edzői irányítással, viszont az edzés fő része differenciált minden egyes alkalommal tudatosan felépített edzésterv alapján. Elsőre nagyon keményen hangzott a dombozás és az intervall edzés kombináció egy edzésben, de mindenki tudta teljesíteni a különböző csoportoknak összeállított futóprogramot. A rekreációs csoportnak gyors séta - lassú séta -kocogás volt a feladatuk 4 km-en keresztül. Nem hangzik kevésnek, de a közösségben való sportolás által a táv is rövidebbnek tűnik. A kezdők 2 kör (900m/kör) dombozás után kifutottak a fasorompóig (kb. 2km) Tibi futóedző vezénylésével, majd az edzés második felét iramjátékkal (1 perc kocogás-1perc sprint) tették változatossá, melyet 1 kör dombozással zártak. Közel 7km futás, benne dombokkal és tempó váltogatással ilyen hőségben, minden elismerésünk! A rutinosabb futóknak Ricsi vezette a tempót. A középhaladók edzésprogramja 3 kör domb futással kezdődött, majd a sorompóig oda- vissza intervall (1 perc kocogás – 1 perc sprint) és a „levezetés” 2 kör dombbal zárult. Lassan kicserélődik a középhaladó futók csoportja! Természetesen nem azért, mert kevesebbet látogatják az edzést vagy belassultak volna. Nem-nem! Az egykor középhaladó futók már a haladó edzéstervet csinálják, lehet egy picit lassabban, de a táv ugyanannyi, és az öröm óriási. A kezdők közül pedig egyre többen szemezgetnek a hosszabb távval. A haladóknak szinte ugyan az volt a programjuk, mint a középhaladóknak, annyi különbséggel, hogy nekik az elején és a végén is plusz 1 kör dombot kellett futniuk.

Újabb baráti hangulatú, de kemény edzésen vagyunk túl! Ha te is szeretnél egy igazán jó futóközösséghez tartozni, csatlakozz hozzánk hétfőnként Nyíregyházán vagy szerdánként Debrecenben!

Örömmel jelentjük be, hogy Nyíregyházán is elindultak a hivatalos edzéseink. Jelentkezz a korlátozott létszámú szerdai és pénteki hivatalos nyíregyházi edzéseinkre (Debrecenben kedden és csütörtökön), ahol futóedzővel és motiváló edzőtársakkal fejlesztheted futótechnikádat, valamint személyreszabott edzésterv alapján készülhetsz az őszi versenyekre. 

Mozaik Med Team
Partnerünk a 383 ásványvíz és az Extreme Trail Hungary SE


Megosztás