Mozaik Med

Hírek

Tarcal-Tokaj körön a „Mozaikosok”

 

Nagyon sokan vártuk már 2018.12.29-ét. Hogy miért? Azért, mert partneregyesületünk az Extreme Trail Hungary Sportegyesülete ekkor rendezte a II. Tarcal-Tokaj kör futóversenyét.

Partnerünk, a Csősz-Platán Cégcsoport felajánlásából az utazást egy kisbusszal tudtuk biztosítani a futóközösségünk tagjainak. Ezúton is szeretnénk megköszönni a felajánlást!

A közel 700 induló között szép számban voltak Mozaik Med-es futók. Megérkezésünkkor már éreztük, hogy nem lesz egyszerű ezen a pályán futni, mivel minden csupa sár volt. De ez sem tántoríthatott el senkit attól, hogy teljesítse a kitűzött távot. Mind a 3 távon képviseltettük magunkat.
A sikeres regisztráció után a 21 km-en és a 10 km-en indulóknak kollektíven, minden versenyen indulónak én tartottam a bemelegítést. Aztán én is elindultam a 10km-es távon, így az 5 km-en indulók már nem velem mozgatták át magukat a verseny előtt.

Tudtuk, hogy mély lesz a pálya, de azt nem, hogy ennyire. Nagyon szép napos időben kb. 4 fokban kerül megrendezésre az esemény és pont e miatt lett nagyon extreme verseny, hisz a jég és a hó a hegy tetején elkezdett olvadni. Nagyon nehéz és egyben gyönyörű is volt a pálya útvonala és vonalvezetése. A Majoros pincészettől indultunk és ott is volt a cél. Az útvonalunk során érintettük a tokaji TV-tornyot és az Áldó Krisztus szobrát. A távok nagyrészét nem előre kijárt utakon kellett megtenni, hanem a hegy oldalán felfelé és lefelé az erőben bent. Az 5 km-en indulóknak 200 méter, a 10 km-es távon 600 méter, a 21 km-en 1100 méter volt a szintkülönbség.

Különböző volt csapatunk összetétele. Volt, akinek ez volt az első versenye és olyan is volt, aki rendszeresen jár trail futóversenyekre. Mindenki sikeresen teljesítette a távot és érmeseink is lettek.

Jár a gratuláció az Extreme Trail Hungary SE csapatának! Jó szervezés, nagyszerű hangulat!
Külön öröm számunkra, hogy a Mozaik Med csapatát egyre több futó képviseli.


Érmeseink, helyezettjeink:

5 km: Szabó Zoltán (Férfi 40-49) 3.
5 km: Dr. Dráviczki Sándor (Férfi 50+) 3.


10 km: Puskás Mónika (Női 50+)  1.
10 km: Orosz Miklósné (Női 50+) 2.

10 km: Sinka József (férfi 30-39) 4.

A Mozaik Med csapatának névsora:
5 km: Dömötör Ágnes, Kornis István, Sándor Gábor.

10 km: Oláh Mónika, Durst Boglárka, Goneth Béla, Luzsinszki Levente, Kovács Gyula, Gergely Ágnes, Barna Katalin, Tóthné Czubók Magdolna, Domokos Andrea, Valu Tibor.

21 km: Sztányi Ildikó, Vincze Enikő, Dr. Valcsák Attila, Karikó András, Nagy Attila, Rácz Tamás.

 

Valu Tibor

Mozaik Med Team futóedző Nyíregyháza

 


Megosztás

Legutóbbi bejegyzéseink