Mozaik Med

Hírek

Túl a 3. Mozaik Med nyíregyházi közösségi futáson!

Közel 40 sportoló választotta a hétfő délutáni programjának a közösségi futásunkat.

Nagyon sok ismerős futó és voltak olyanok is, akik első alkalommal vettek részt az eseményen. A közös bemelegítés után a már jól megszokott 4 csoportban dolgoztunk.

Az 1. csoport - Sétálók csoportja. Távjuk 3,8 km, amelyet kocogás - gyors séta - lassú séta váltakozásával teljesítették, Karcsi bácsi vezetésével.

A 2. csoport - Kezdő csoport. Távjuk 5,4 km. Nagy öröm számunkra, hogy hétről hétre többet és többet tudunk kihozni a csoport teljesítményéből. A múlt heti 4,2 km helyett ma 1,2 km-el többet futottunk és volt benne iramjáték is, 8 x 20 mp 90%-os sprinttel.

A 3-4. csoport - Középhaladó és Haladó csoport: Távjuk 8 illetve 10 km volt. A közös bemelegítés után eltértek a megszokott "Sóstói körtől" és egy másik dimbes-dombos részén futottak a gyönyörű erdőnek. A helyszínre érve, bejárták az 1km-es kört, amelyen zajlott az edzés fő része, az iramjáték. A középhaladók 3 kört, a haladóknak 5 kört kellett teljesíteni. Az 1., 3. és 5. körben (=km) a feladat 40 mp sprint (90%-os) - 40 mp kocogás váltogatása volt. A 2. és 4. körben pedig 80-85%-os lendületes futás volt egyhuzamban az 1 km-en keresztül. A kilométerek közt pihenőt nem tartottunk. A középhaladó csoport kis kocogással bevárta a haladó csoportot, majd jöhetett a közös levezetés, nyújtással.

A mai futás is elérte a célját. Baráti hangulatú esemény, ahol mindenki kellőképpen kisportolta magát.

Várunk Titeket és az új futókat is minden hétfőn 17:45-től Nyíregyházán, az Erdei Tornapályánál.

Messze van a helyszín? Debrecenben is van Mozaik Med Közösségi Futás, minden szerdán a Nagyerdei Stadionnál.

További részletek honlapunkon https://www.mozaikmed.hu/kozossegi_futas

 

Mozaik Med,

Bízza ránk egészségét!


Megosztás