Mozaik Med

Hírek

Versenybeszámolók az elmúlt hétvégéről

Az elmúlt hétvége sem telhetett el úgy, hogy a Mozaik Med ne képviseltesse magát a hazai és külföldi versenyeken egyaránt. 3 eseményt emelnénk ki ezek közül. A Kékes csúcsfutást, a Plitvicei maratont és a Hegyre Fel extrém futóversenyt. Mindegyik versenyről egy-egy beszámolót olvashatnak.
 

22. Kékes csúcsfutás

Szombat reggel útnak indult a Mozaik Med debreceni és nyíregyházi közösségének egy része Mátrafüredre. A csapat jelentős része elsőbálozóként vágott neki Magyarország legmagasabb hegyének. Tekintettel arra, hogy a környékünkön nincs hegy a felkészülés számunkra egy kicsit nehezebb, de annál nagyobb izgalommal vártuk a versenyt. Az időjárás ideális volt, kellemes napsütés szellővel.

Tíz óra környékén megérkeztünk a helyszínre, gördülékenyen átvettük a rajtszámokat, majd rövid melegítést és persze csapatfotót követően rajthoz álltunk. Mondanom sem kell óriási hangulat, rekordlétszám, kicsik, nagyok, fiatalok, idősebbek, különbözőek, mégis egyformák. Mindenki egy közös cél érdekében van jelen, azonos motivációval; mindenki bíztatja a másikat. Ez mindig egy felemelő érzés, amit csak az ismer, aki volt már hasonló versenyen.

Az első 8 kilométer kellemesen telt: erős napsütés, frissítők, zene, néha árnyék, szellő. Aztán Mátraházán – Jobbra át! – hirtelen meredekebb lesz az emelkedő és még több mint 3 km hegymenet. Ilyenkor merülnek fel az emberben azok a kérdések, hogy miért kell ezt csinálni. Aztán meglát egy Mozaik Med-es pólóban futó sporttársat, aki szintén épp azon agyal, hogy belesétál, de nem. Nem azért jöttünk idáig, hogy feladjuk. Egymást bíztatva végül sikeresen felért mindenki. Abszolút lehetőséget biztosít a táv (11,6 km) és a terep (671 m szintkülönbség) arra, hogy kifussa magát az ember. Ennek megfelelően Magyarország csúcsán, kiváló kilátással megtalál az extázis.

Megvártuk egymást, közös fotók, aztán vége. Ja, nem. Akkor vissza Mátrafüred. Gyalog. De az erdőn át, hiszen az rövidebb. Úgy csak 7 km. Ennek megfelelően meredekebb, sziklásabb, vizesebb és nyugodtabb szemet gyönyörködtetőbb, maga a csoda. A csend hangja, vízcsobogás, madárcsicsergés. Szóval visszafelé egy kb. kétórás túrát még lenyomtunk. Abszolút csapatépítő esemény. Végül egy közös étkezés, majd hazaút.

Összességében a többiekkel is átbeszélve teljes mértékben pozitív élmény. Tipikusan az, amit, ha jövőre kihagysz és kapod az infót másoktól, akik teljesítették lesz benned egy hiányérzet, egy vágy.

A hazautazásunk során a következők hangoztak el:
„Nagyon kemények voltunk! Találkoztunk teljes menetfelszerelésben lévő tűzoltóval, kangoo talppal futóval, 20× teljesítővel a gyerekek adtak energiapacsit és voltak, akik kereplővel buzdítottak minket. A visszafele futók bíztattak, hogy megcsináljátok és igazuk lett. … Egy élmény volt Veletek! Jövőre megismételjük!”

„Ez egy elképesztően fantasztikus érzés, és muszáj átélnie minden Futónak, hogy milyen itt lenni!  Még akkor is, ha nem fut egy jelentős csúcsidőt!  Mert ez már itt tényleg csak másodlagos.”

Az utazásunkat a Csősz-Platán Cégcsoport biztosította. 

Dr. Illésy Lóránt a Mozaik Med Sportegyesület alelnökének a beszámolóját olvashatták.
 

Plitvicei maraton

Már péntek reggel útnak indultunk, hogy a rajtcsomagokat időben átvegyük és hogy kipihentek legyünk a vasárnapi versenyre. Persze a verseny előtt még elmentünk egy nagyot kirándulni és megnéztük a csodálatos Plitvicei tavak vidékét. Mesébe illő ez a táj és számunkra plusz motivációt jelentett, hogy itt futhattunk.

Végig aszfalton futottunk, és nagyjából 4 kilómétert a nemzeti park egy részén tettünk meg. Jól mentek az emelkedők, belesétálás nélkül! Első 8,8 km valóban lejtős volt, ott próbáltuk nem elfutni magunkat, de mégis 5 perc körüli tempókat mentünk. Utána jött 12 km-ig az emelkedős rész, olyan kis alattomos. Majd ezek után teljesen vegyes volt a pálya, hol lejtős hol emelkedős! Az utolsó 3 km-es rész megint nagyon kemény volt! Az idő jó volt, a végére viszont már nagyon meleg lett.

A pálya nagyon változatos, a szervezés nagyszerű volt. A frissítő pontok 5 km- ként voltak. Az asztalon: flakonos és poharas víz, izo , banán , szőlőcukor és csoki is volt!  A célnál várt minket a frisstő pontokon kapható energiaszolgáltatókon kívül vaníliás fehérje, sok gyümölcs (alma, banán, narancs, citrom) dobozos sör és volt csapolt sör is amiből annyit ihattál amennyit csak akartál!

Összességében egy nagyon nehéz viszont csodálatos helyen megrendezett versenyen vagyunk túl. A verseny nehézségét az is jól mutatja, hogy nagyon sokan kiálltak és feladták. Mi végig futottuk séta nélkül és talán ez a legnagyobb öröm az egészben. Kezdjük érezni a kemény edzések és a kitartó munka hatását.

Vincze Enikő beszámolóját olvashatták.
 

HegyreFel! Hétszőlő Extrém futóverseny Tokaj

2 távon lehetett indulni a jelentkezőknek.

HegyreFel! classic / 1400m

1400 méteres távon 200 méteres szintkülönbséget kellett legyőzni a jelentkezőknek. A 400 méteres sík bevezető rész után egyetlen 1000 m-es egyenes várt az indulókra, melynek az emelkedése 20%.

HegyreFel! long / 10km

Az ország legszebb szőlőbirtokának dűlőjében kanyarogva kellett feljutni a klasszikus táv céljáig, majd visszaereszkedni a versenyközpontba. Ezt kétszer kellett megismételni azoknak, akik a hosszabb távon szerették volna kipróbálni magukat.

A pálya vonalvezetéséhez igazodott a hőmérséklet is. Kellemes tavaszi délelőttből igazi nyári forróság lett. Jó hangulatú verseny volt, a szervezés, a frissítés is kiváló. Akinek szerencséje volt tombolán értékes nyereményekhez is juthatott. Kár lett volna kihagyni. Jól éreztük magunkat.

Orosz Miklósné: korosztályos 1. helyezett.

Szabó István: korosztályos 2. helyezett

Orosz Miklósné, Ági beszámolóját olvashatták.

Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnknek, akik a hétvégén versenyeztek!
Ha te is szeretnél a közösségünk aktív tagja lenni csatlakozz a Közösségi Futásainkhoz, ha pedig többet szeretnél magadból kihozni, akkor gyere és vegyél részt a Hivatalos Edzéseinken! A fejlődés garantált!

Mozaik Med Team


Megosztás

Legutóbbi bejegyzéseink