mozaikmed.hu - 2021-08-02 14:50
Antal Zoltán vagyok, 39 éves, két gyönyörű gyermek édesapja. Nyíregyházán születtem és élek, épületgépészettel foglalkozom a hétköznapokban, hobbim a FUTÁS. :)
Ezt a remek sportot és egyben kikapcsolódást a kedves Feleségem szerettette meg Velem. Ő aktívan sportolt mindkét gyerek születése előtt, jelenleg is fut. Egyik nap a teraszon üldögélve úgy gondoltam, hogy kipróbálom magam a "kertben" lévő tópart rekortánján - más szívesen eljön ide még kocsival is, nehogy már én ne fussak itt! :) Hát így kezdődtek az első kilométerek megtételei.
 
Az igazi áttörés viszont 2019 augusztusában, az endometriózisra való felhívás alkalmából szervezett jótékonysági futás volt az Erdei Tornapályán. Azért lényeges számomra, mert 23 év dohányzás után először nem vittem magammal cigarettát - csak futóversenyre megyek, vagymi :) - hála Istennek azóta sem dohányzom. Ezt nevezném meg kezdés dátumának, hogy futó lettem. Azóta is igyekszem heti 3-4 alkalommal űzni a sportot, köztük a szinte kötelező hétfői Mozaik Med-es Közösségi Futást. Apropó Mozaik Med....a Szent Iván-éji futás alkalmával sikerült megismernem ezt a remek közösséget, ahová azóta is szívesen járok, akár az Erdei Tornapályára vagy a Stadionba, de volt már alkalmam a Tokaji-hegyet is megfutni Velük. ;) Szuper társaság, szuper sportszerető emberekkel!
Megtanultam Tőlük rendesen bemelegíteni, nyújtani és ezek fontosságát! A szabad edzések változatosak, legyen az tempó vagy intervall. Egyedül nem mindig lenne kitartásom különféle edzések becsületes elvégzéséhez és befejezéséhez...köszönöm ezúton is!
Vettem részt különféle jótékonysági futásokon, mikor már komolyabbakhoz is lett volna önbizalmam, jött a pandémia...maradtak az online versenyek (jó sok). Jelenleg szorgalmasan edzek és igyekszem minél jobb lenni magamhoz képest! Keresztedzésként országúti kerékpározok és mountain bikeozok is.
 
Gondolataimat az alábbi idézettel zárnám:
 
"Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket!"