mozaikmed.hu - 2021-08-16 10:28

Sziasztok!

Géczy Tamás vagyok, 44 éves. Van egy 8 éves lányom és egy 5 éves fiam. Földrajz szakon diplomáztam, tájvédő geográfus a szakmám, de nem ebben az irányban helyezkedtem el. Egy, a német Kärcher tisztítástechnikai gépek forgalmazásával és szervizelésével foglalkozó vállalkozást vezetek.
Hobbim az autósport. Rallye navigátorként híres pilótáknak diktáltam az itinert, kőkemény versenyautókban dolgozhattam és közel 150 versenyen gyűjtöttem a versenykilométereket. Az aktív versenyzést aztán felváltották a verseny szervező, lebonyolító és tisztségviselői munkák. Egy ideje az Országos Rallye Bajnoki futamokon a Záróautót vezetem. 
40 év telt el az életemből úgy, hogy pörögtem ezerrel mégis tudatosan semmit, de tényleg semmit sem mozogtam!   
2018-ban volt egy “törés” az életemben, ami elindított egy úton. 
Az első futó kilométereimet a Stadion körül próbáltam megtenni, hogy kiszellőztessem a túlterhelt agyam, persze többszöri megállással / km. Ekkor 102 kg voltam. Heti 1-2 alkalommal igyekeztem növelni a távot és csökkenteni a megállások számát. :)
Az össze-vissza futkározást 2019-ben felváltotta a rendszeresség, amikor is egy kedves ismerősöm, Csóti Edit megkérdezte, hogy nincs-e kedvem csatlakozni a Mozaik Med Közösségi Futásokhoz. 
A Mozaik Med ezzel egy mentőövet dobott felém!  Sikerült a Közösségi Futásokkal egy olyan rendszert vinni az életembe, amely átsegített a magánéleti válságon, több mint 10 kg súlyfeleslegtől megszabadított, helyre állt a vérnyomásom és napi szinten éreztem a mozgás jótékony hatásait.
 
A Mozaik Meddel eljutottam a Tokaji-hegyre, gyűjtöttem a km-ket a várostábla játékon, a városok vetélkedőjében pedig a 4. debreceni lettem a 3 hét alatt gyűjtött 200 km-rel. 
A "mozaikos" futótársaim segítségével tavaly ősszel lefutottam életem első félmaratonját, melyet azóta többször is sikerült megismételnem.
Meghatározó élmény volt számomra a szarvasi arborétumban rendezett Kőrös-körül futás is, ahol a 14 km-es távon vettem részt. 
A pandémia alatt több virtuális futást is teljesítettem, melyeket ugyan egyedül futottam le, mégis a közösség tagjaként #egyeduliskozosen.
A Mozaik Med-nek köszönhetően új barátokra találtam és egy “futókapcsolat” vált szerelemmé.
A futás tehát nekem egy új életforma kezdetét, az új életet jelentette!
A közösség szerepe, a közös érdeklődés, a közös erőfeszítés és a közös cél elérése jelenti számomra a közösségi futás kulcsfontosságát. 
 
Az idén nyár elején egy be nem tervezett bokatörés ugyan megálljt parancsolt a rendszeres sportolásnak, de így legalább hasznosan ki tudtam venni a részem az I. Nyíregyházi Futófesztivál előkészületeiből és a lebonyolításából. Az orvosi háttérnek köszönhetően, a bokatörés pillanatától kezdve, folyamatos kontroll alatt állok és nagyon sok segítséget kapok.
 
A futás nekem nem mindig megy könnyen. 
Sokszor nehezen veszem rá magam az elindulásra, találok kifogásokat, cipelem a súlyomat, stb. De, ha valami nehezen megy, mindig azt mondogatom magamban: EZT NEKEM IS MEG KELL TUDNOM CSINÁLNI!
 
Higgyétek el, mindent meg lehet oldani, csak akarni kell!