mozaikmed.hu - 2021-08-09 11:17

Sziasztok! A nevem Juhász Judit, 24 éves vagyok és jelenleg Debrecenben élek a párommal. 2019 tavaszán szereztem meg első diplomámat a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának Néderlandisztika (holland) tanszékén. Idén szeptembertől fordító és tolmács mesterképzésen folytatom tanulmányaimat, emellett pénzügyi-számviteli ügyintéző képzettséggel is rendelkezem.

A futás már egészen általános iskolás korom óta fontos szerepet tölt be az életemben. Ekkor még leginkább a labda után futottam, sokat fociztam a bátyjámmal és az osztálytársaimmal. Gimnáziumi éveimben az egyik kedvenc tantárgyam a testnevelés volt. Azt hiszem ezzel kevesen voltak így az osztályunkban, én azonban mindig nagyon vártam a 12 perces futásokat és az évente megrendezésre kerülő iskolai futóversenyeket. Nemcsak az iskolában, de a szabadidőmben is egyre többször végeztem ezt a sportot, mondhatni a hobbimmá vált. És mint egy lelkes hobbi futó, én is elkezdtem hasznos információkat gyűjteni a helyes futótechnikáról, a megfelelő sportöltözködésről és szépen lassan beszereztem minden futáshoz szükséges kiegészítőt magamnak.

2018-ban futottam az első hivatalos 5 km-em a Wizz Air Debrecen Airport Run futóversenyén, majd rá egy évre 2019-ben a Rotary-n a negyedmaratoni távot teljesítettem. Habár mindig aszfalton futottam, az első félmaratoni távom mégis a Nagyerdei Terep Maratonon teljesítettem 2019 őszén, ami hihetetlen jó érzéssel töltött el. A rajtnál állva azt éreztem, hogy ugyan mindannyian mások vagyunk, mégis egy a célunk; a győzelem megszerzése.

Nem számít, hogy idős vagy fiatal, lassú vagy gyors vagy, a végén mindenki győztes lesz.

Korábban mindig egyedül futottam, a metal zene volt hű társam minden futás alkalmával, ami felpörgetett és hozzásegített a gyors tempóhoz. Ennek ellenére mégsem éreztem, hogy fokozatosan javultak volna a futásaim, valami pluszra volt szükségem. 2020 őszén ismerkedtem meg a Mozaik Med csapatával. Már az első alkalommal tudtam, hogy ez volt az a plusz, amit kerestem. Amellett, hogy megtanultam mennyire fontos a bemelegítés és nyújtás az edzések alkalmával, rengeteg új embert megismertem és a közösség tagja lettem. Tavaly októberben 6 fős csapattal teljesíttük az Ultabalaton 215 km-es távját. Ekkor jöttem rá igazán, milyen nagy szerepe van a közösség erejének! Üzenem azoknak, akik most szeretnének elkezdeni futni:

Minden kezdet nehéz, de fejlődést csak úgy érhetsz el, ha kilépsz a komfortzónádból.

Eleinte talán soknak tűnhet 5 km futás, de a végén már nem a lábad fog vinni, hanem a szíved, hogy tényleg akarod!

A Mozaik Med-nél az edzettségi szintednek megfelelő csoporttal futhatsz, így nem kell kellemetlenül érezned magad a tapasztaltabb futók mellett. Sőt, ez akár hatalmas motivációt is adhat Neked a fejlődéshez. Számomra a futás nemcsak az egészségmegőrzésről szól, hanem az ambícióról. Lehet, hogy lesz nálam mindig jobb, de a lényeg, hogy önmagam legyek minden helyzetben és a maximumot kihozzam magamból. A következő célom a maratoni táv teljesítése.