mozaikmed.hu - 2021-07-19 06:41

Kovács Melindának hívnak, 41 éves vagyok, 3 gyermek édesanyja és 30 gyermek óvónénije. Debrecenben élek, a Tócóskerti Óvodában dolgozom óvodapedagógusként. 7 éve rendszeresen sportolok, évekig edzőteremben erősítettem, majd keresztedzésként crossfitezni és futni kezdtem. 4 éve kezdtem komolyabban az akadályfutással és a terepfutással foglalkozni és versenyezni, férjemmel közösen.

2019 óta edzek a Mozaik Med csapatával. Sokat segítettek a közös edzések a versenyekre való felkészülésben, a vezetett edzések során sok hasznos tapasztalatra tettem szert. Megtapasztaltam a közösség pozitív hatását, erősebb edzésmunkára voltam képes így, mint egyedül, megtanultam joggolni, rendesen bemelegíteni és nyújtani. Többször részt vettem a hétvégi közösségi futásokon Tarcalon, és futottam félmaratont a Nagyerdőn a csapattal. Sokat jelentett számomra, hogy a covidos időszakban sem állt le a csapat, minden héten kaptuk az edzésterveket, s bár egyedül, de mégis közösen róttuk a köröket a macisajton.

2020-ban 18 versenyen indultam, legjobb eredményeim korcsoportban Mad Man Race 1. hely, Extreme Rush 3. hely, BakonyRun 5. hely, Brutálfutás 6. hely, Spartan Sprint és Beast 7. hely, Spartan Super 8. hely. Kvalifikációt szereztem a 2021-es Spartan Világbajnokságra, Görögországba. 2020 decemberében maratonra felkészítő edzéstervbe kezdtem, de sajnos a 10. héten a covid félbeszakította, s 7 hét kihagyás után kezdtem újra edzeni. Nehéz volt elfogadni, hogy az erőnlétem hónapok múlva is gyengébb, mint előtte, ami jelentősen átalakította az idei évre kitűzött céljaimat.

Idén teljesítettem a Mozaik Med Virtual Run 21 km-es távját, a Várkút 25 Instant Trailt, a Dragon Ice akadályfutását, részt vettem a Nagyerdei Terep Maraton és a Bükk Hegyi Maraton félmaratoni távján, futottam az Ultra Tisza-tó egyéni 10 km-én és teljesítettem a Spartan Trifekta hétvége  Sprint, Super és Beast távját.

Évről évre gyarapodik a kedvenc versenyeim száma, mára előtérbe kerültek a hosszabb távú terepfutások. Munkahelyemen az „Ép testben, ép lélek” munkaközösség tagjaként, sportrendezvényekért felelősként, rendszeresen szervezek a családok számára sportnapokat, akadályversenyeket.

Személyes példamutatással igyekszem a környezetemet motiválni, több barátom, munkatársam sportol már velem, többekkel már együtt is versenyzünk.

A facebookon, a FutiMeli csoportban osztom meg élményeimet, edzéseimet. Hosszú távú célom terepen az ultra távok teljesítése.

A sport számomra kihívás, erő, kitartás, életforma.